Draadloze alarmsystemen voor het kleinbedrijf en thuis.

14159_13

Draadloze alarmsystemen voor het kleinbedrijf en thuis.

 

Welk type alarmsysteem u het beste thuis of in uw klein bedrijf kunt installeren hangt grotendeels af van waar u woont, uw budget, uw thuis interieur en uw persoonlijke voorkeur. De kosten van een alarmsysteem kunnen sterk variëren, afhankelijk van hoe uitgebreid u wilt dat uw alarm systeem is. Vanzelfsprekend, zijn er hogere kosten gemoeid met de aanschaf en het onderhoud van een alarm systeem dat voorzien is van een camera dan met een alarm systeem dat slechts het bewegen van een deur kan detecteren en daarop een sirene activeert. Een beveiligingssysteem dat juist geïnstalleerd is, zal er zeker toe leiden dat uw huis een minder aantrekkelijk doelwit is voor potentiële inbrekers. Lees hieronder meer over de diverse alarmsystemen die er op de markt zijn.

 

DRAADLOOS OF MET DRAAD?

 

Een alarmsysteem is ofwel aangesloten op het netwerk via draad of het is draadloos verbonden. Het voordeel van een draadloos alarmsysteem is dat deze makkelijk te installeren valt en het er vaak beter uitziet. Daarnaast is het makkelijk te herinstalleren indien u besluit om te verhuizen of elders gaat werken. Draadloze systemen maken gebruik van sensoren en communiceren via radiogolven met het controle paneel. Hoewel draadloze systemen makkelijker te installeren zijn, hangt er anderzijds wel een hoger prijskaartje aan. Een draadloos systeem kunt u door een professionele installateur laten installeren, maar dit kunt u ook makkelijk zelf doen. Bij bedrade systemen is het echter raadzaam om dit in elk geval door een professional te laten doen. Bedrade systemen zijn met name lastig om te installeren doordat het moeilijk is de draden goed te plaatsen.

 

Geluidsalarmen kunnen een sirene activeren die op hoog volume geluid uitzendt. Dit met als doel om mensen in de nabije omgeving op de hoogte te brengen van de situatie en inbrekers af te schrikken. Een nadeel van dit soort alarmen is dat het geluid blijft uitzenden totdat iemand het deactiveert, dus bij vals alarm kan het alarm door blijven galmen. Een dergelijk alarm komt vooral goed van pas in een drukke buurt. Wanneer het alarm in een villa af gaat, zal toch niemand het merken.

 

Daarnaast zijn er nog alarmsystemen die verbonden zijn met een service. In het Engels spreekt men van “monitored alarms and unmonitored alarms”. Bij een zogenaamde “monitored alarm” is er een connectie met een centrale. Wanneer het alarm afgaat, zal er contact worden gelegd met de meldcentrale en zullen zij contact met u en eventueel met hulpdiensten opnemen. Een dergelijke meldcentrale is gewoonlijk 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar en hiervoor betaalt men gewoonlijk maandelijkse service kosten.

 

CONCLUSIE

 

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen, heeft u tal van opties als u op zoek bent naar een geschikt alarmsysteem voor in huis óf in het klein bedrijf. Wij van Sociale Controle zijn gespecialiseerd in persoonlijke alarmering. Oftewel alarmering voor het individu. Onze focus ligt dus op het garanderen van de veiligheid van uw persoonlijke veiligheid. Hiervoor bieden wij u tal van mogelijkheden waarbij onderscheid kan worden gemaakt tussen vaste alarmering en mobiele alarmering. Voor meer informatie kunt u kijken op http://sociale-controle.nl/mobielalarmering/.